Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Admir Smajić

Dolazak na okupljanje reprezentacije nije odmor, već obaveza

Sarajevo: BiH nakon penala izgubila od Sjeverne Irske i propušta EP
08.10.2020., stadion Grbavica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina - UEFA kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo, Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska. Photo: Armin Drugut/PIXSELL

Evropsko prvenstvo neće imati draž bez Srbije i Bosne i Hercegovine. Reprezentacija BiH je izgubila velike igrače i propustila mnoge šanse, istakao je Admir Smajić, nekada proslavljeni fudbaler i trener u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine

Fudbaleri Srbije i Bosne i Hercegovine nisu uspjeli da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo jer su Sjeverna Irska i Škotska imale više sreće prilikom izvođenja penala. Ljubimac navijača Partizana i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Admir Smajić, u ekskluzivnoj izjavi za Anadolu Agency (AA) ne krije žal što će najveća smotra kontinentalnog fudbala proteći bez pulena Duška Bajevića i Ljubiše Tumbakovića.

„Sada je najlakše pametovati i napadati. Mislim da u Fudbalskom savezu Srbije moraju da izvrše ozbiljnu analizu svega onoga što se dešavalo u ovom kvalifikacionom ciklusu. Pratio sam njihove utakmice i tvrdim da imaju jedan od boljih timova u Evropi, ali su samo protiv Norveške odigrali onako kako se od njih očekuje. Pokušaću da ne budem suviše grub, ali hajde konačno da shvatimo da poziv u reprezentaciju nije prilika za predah od klupskih obaveza. Ja sam taj problem imao dok sam radio sa Bakom Sliškovićem u reprezentaciji BiH. Kada smo to uspjeli da riješimo, krenuli su rezultati i za jedan bod smo ostali bez Evropskog prvenstva. Da smo dobili Dansku u Sarajevu, išli bismo na završni turnir. Poenta je da dolazak na okupljanje nacionalnog tima nije odmor, već obaveza da se izvuče maksimum svojih kapaciteta“, istakao je Smajić.

Bosna i Hercegovina je još u oktobarskom terminu ostala bez šanse da se bori za odlazak na završni turnir.

„To je posebna priča i ne bih volio da ulazim u detalje, jer ljudi danas ne vole da čuju istinu. Mene laž nikako ne može povrijediti i nikada se nisam ustručavao da kažem ono što mislim, a to očigledno nekome smeta. Savez sam napustio preko noći, pošto sam vidio šta se radi. Nažalost, ovi rezultati su potvrda toga. Reprezentacija BiH je izgubila velike igrače i propustila mnoge šanse“, kazao je Smajić.