Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

1. hnl

Tanka je linija od junaka do tragičara

New Project (9)

Hadžić je u 55. minutu iznudio penal, koji su domaćini pretvorili u 2:0, no ubrzo nakon toga stvari su krenule nizbrdo

Do 70. minuta je zagrebačka Lokomotiva imala 2:0 i sve u svojim rukama u duelu protiv Rijeke, a onda je jedna situacija sve promijenila.

U dresu Lokomotive ponovo su, nakon velikog trijumfa na Poljudu protiv Hajduka (1:0), priliku dobila četiri bh. internacionalca Branimir Cipetić, Irfan Hadžić, Kemal Osmanković i Stipo Marković. Upravo je Cipetić u tom meču iskusio koliko je tanka linija od junaka do tragičara utakmice.

Nakon ranog vodstva Lokomotive, Cipetić je u 15. minutu potegnuo s tridesetak metara, no lopta nije htjela u gol. Pogodio je prečku.

Nije to bila jedina jedina šansa domaćih u prvom dijelu, no ostalo je 1:0.

Lokomotiva je u 50. minutu mogla do novog gola, no Hadžić je ovaj put zapucao loptu visoko preko gola u situaciji kada je ispred njega bio samo protivnički golman. Hadžić je u 55. minutu iznudio penal, koji su domaćini pretvorili u 2:0, no ubrzo nakon toga stvari su krenule nizbrdo.

Cipetić je prvo u 68. minutu zaradio žuti karton nakon što je srušio još jednog bh. internacionalca Luku Menala, a samo dva minuta kasnije, još jedan. Opet Cipetić ruši Menala, ovaj put u kaznenom prostoru. Bio je to automatski crveni, ali i penal za goste.

U 90. minutu treći penal na utakmici, a drugi za goste s Kantride. Ovaj put skrivio ga je Kemal Osmanković, koji je klizećim startom pokušao spriječiti igrača Rijeke Kulenovića da šutira prema golu. Tri minuta nakon poravnanja, u 93. minutu, Kulenović sjajnim udarcem iz voleja zabija za konačnih 2:3 na semaforu. Pogledajte sve detalje velikog preokreta u Kranjčevićevoj…