Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ruski teniser

Medvedev: Imam 25 godina i nula Grand Slamova

medvedev

Sebe ne stavlja u isti red s Đokovićem, Nadalom i Federerom

Rus Danil Medvedev igra u dobroj formi posljednjih mjeseci. Bez većih problema stigao je u četvrtfinale Australian Opena i niz neporaženosti produžio na 18 mečeva. Na tom je putu Rus rušio Novaka Đokovića, Rafu Nadala i Dominica Thiema, ali to nije utjecalo na njegovu skromnost.

“Sjećam se kad je Sampras srušio rekord po broju osvojenih Grand Slamova. Bio sam dijete, ali sjećam se tekstova u novinama kako je to rekord koji niko neće skinuti. Kao što je slučaj s Messijem i Ronaldom u nogometu. A onda su došla trojica igrača koja nisu samo srušila Samprasov rekord nego ga i razbila.”

Sebe ne stavlja u isti red s Đokovićem, Nadalom i Federerom.

“Njihove brojke su nestvarne. Pogledajte, recimo, mene. Imam 25 godina, igram vrhunski tenis, među najboljima sam na svijetu i imam nula osvojenih Grand Slamova. Da bi ih dostigao, da bih došao do 20 Grand Slamova, morao bih idućih pet godina osvojiti svaki. A znamo da se na Roland Garrosu nisam dosad proslavio. Dakle, pet godina po četiri trofeja, da sve pobjeđujem, dobivam sve mečeve koji idu u pet setova, da se nikad ne povrijedim… To je suludo. Za mene su njih trojica najbolji teniseri svih vremena, bez ikakve rasprave.”