Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPKS

Uhapšena jedna osoba na Ilidži, pronađena droga i pištolj

hapsenje (1)

Tom prilikom su u kući pronašli i nakon pretresa oduzeli 20 komada pvc kesica bijele praškase materije (oko 1.000 grama)

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su sinoć na Ilidži uhapsili osobu A.C. iz Sarajeva zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Istog dana, na osnovu usmene naredbe za pretres Općinskog suda u Sarajevu, istražitelji Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, u ulici Bajrama Hasanovića, općina Ilidža, izvršili su pretres stana i pratećih objekata koje koristi A.C.

Tom prilikom su u kući pronašli i nakon pretresa oduzeli 20 komada pvc kesica bijele praškase materije (oko 1.000 grama) koja asocira na drogu Spid i jedan pištolj marke, Bereta, kalibra 765 mm, sa jednim pripadajućim okvirom u kome se nalazilo sedam metaka.

Osoba lišena slobode je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krividnog djela.