Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

koronavirus

Broj novozaraženih u Kantonu Sarajevo i dalje raste, u zadnja 24 sata umrlo pet osoba

sss

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je 430 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 717

U zadnja 24 sata u Kantonu Sarajevo je registrovano 493 novozaraženih osoba i pet smrtnih slučajeva.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) tokom noći obrađeno je 274 uzorka, a koronavirius je potvrđen kod 107 osoba. Svi novozaraženi su sa područja Kantona Sarajevo.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi je trenutno smješteno 249 teških bolesnika. Od toga je njih 38 u izrazito teškom stanju. Pet osoba je preminulo.

Na Podhrastovima je smješteno 100 Covid bolesnika, a devet ih je u intenzivnoj njezi.

Među uposlenicima KCUS-a, 59 ih je pozitivno na SarsCov2 novi virus, a 36 ih u izolaciji.

Ukupno na bolovanju danas je 296 uposlenika ove zdravstvene ustanove.

Prethodnog dana u Covid odjele Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, na hospitalizaciju je primljeno sedam pacijenata, a 12 je otpušteno kući.

Na bolničkom liječenju od Covid infekcije ukupno je 112 pacijenata, od kojih je jedanaest na intenzivnoj njezi, jedan na respiratoru, a troje na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

U Covid trijažnoj ambulanti jutros je pet pacijenata na opservaciji.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je 430 osoba, a sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 717.

U Kantonu Sarajevo jučer je bilo 550 novozaraženih dok je 10 osoba preminulo.