Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Kiša (Z’naab)"

Gibonni nakon pet godina objavio singl, kažu da je hit

gibonni (1)

Uz prepoznatljivi Gibonnijev autorski potpis “Kiša” je, kako i sam Gibonni kaže “spoj Dalmacije i Afrike”

Gotovo pet godina od izlaska posljednjeg albuma “Familija” kojeg je snimio s legendarnim Oliverom Dragojevićem, splitski muzičar Zlatan Stipišić Gibonni novim singlom “Kiša (Z’naab)” najavljuje budući EP ili mini album pod nazivom “U po’ ure” koji će izaći tokom ljeta ove godine.

Njegov neobični naziv “Kiša – (Z`Naab)” je u zapravo etiopijski prijevod za istu riječ, a poveznica mu je i world music kojoj je Gibonni bio sklon već u ranijim radovima.

Uz prepoznatljivi Gibonnijev autorski potpis “Kiša” je, kako i sam Gibonni kaže “spoj Dalmacije i Afrike”, čemu je pridonio gostujući muzičar Haddis Alemayehu Haddinqo, svirač tradicijskog etiopskog gudačkog instrumenta “masinqo”, te back vokali zbora Etiopian Moseb iz Adis Abebe, uz dodatnu podršku zbora župe Sv. Petra iz Nkeyeme u Zambiji.

– Zapravo, otkad nema koncerata, već sam godinu dana non-stop u studiju. Ne volim o tome govoriti jer mi je glupo najavljivati nešto za što ne znam kada će izaći. Ne ovisi o nama. Štampa se u inostranstvu, pa kada bude. Ozbiljne su kompanije i ozbiljna je situacija pa su neozbiljni dogovori. Niko ništa ne može garantirati, ni datum, ni rok… Ali, daj Bože da sve ovo prođe pa će biti i albuma i koncerata”, izjavio je Gibo za Večernji list.

Poslušajte pjesmu…