Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olimpijska prvakinja

Biles prva žena koja je izvela dvostruki premet Jurčenko

simone (1)

Za dvostruki premet Jurčenko, Biles je došla na dasku okrenuta leđima i odbila se rukama prema spravi te započela dvostruki salto u nakošenom položaju

Četvorostruka olimpijska šampionka u gimnastici, Amerikanka Simone Biles, postala je prva žena koja je izvela dvostruki premet Jurčenko, što je samo uljepšalo njenu pobjedu u višeboju na US Klasiku u Indianapolisu.

Biles, koja se posljednji put takmičila na Svjetskom prvenstvu u oktobru 2019, osvojila je u višeboju 58,4 bodova, ostavivši iza sebe Jordan Chiless, iako je pala na dvovisinskom razboju.

Za dvostruki premet Jurčenko, Biles je došla na dasku okrenuta leđima i odbila se rukama prema spravi te započela dvostruki salto u nakošenom položaju.

„Mislila sam to da uradim kao na treningu, da ne pretjeram ni s čim, jer imam tendenciju čim dignem ruku da otežam stvari“, rekla je 24-godišnja Biles za NBC.

Simone je osvojila najviše ocjene za vježbu na gredi, u parteru i u preskoku na US Klasiku, prvom od tri velika takmičenja prije početka Olimpijskih igara, 23. jula.