Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

direktor fene

Huremović: Saradnjom Fene i SFF-a podižemo na viši nivo medijsku promociju Festivala

FNA_145691

Direktor Fene Elmir Huremović ističe kako je ovo profesionalni izazov za Agenciju, ali i veliki doprinos medijskoj vidljivosti jednog od najvažnijih programa Festivala

Federalna novinska agencija (FENA) medijski je pokrovitelj Takmičarskog programa – dokumentarni film na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu koji će biti održan od 13. do 20. augusta.

Direktor Fene Elmir Huremović ističe kako je ovo profesionalni izazov za Agenciju, ali i veliki doprinos medijskoj vidljivosti jednog od najvažnijih programa Festivala.

– Fena je vodeća novinska agencija, dok je SFF najveći kulturni, a po mnogo čemu i društveni događaj u Bosni i Hercegovini. Zato je i logično da udružimo snage i podignemo na viši nivo medijsku promociju takmičarskog programa za dokumentarni film – dodao je Huremović.

Napominje da su organizatori Festivala prepoznali značaj i mogućnosti Fene, a isto tako Fena je svjesna koliko je dokumentarni film važan segment SFF-a zbog čega Huremović ne sumnja da će ova saradnja rezultirati jednim novim kvalitetom na zadovoljstvo svih.

– Naše strateško opredjeljenje je da pored praćenja i izvještavanja o najznačajnijim vijestima iz zemlje i svijeta, promoviramo bosanskohercegovačke vrijednosti. Sarajevo Film Festival je prerastao u brend koji snažno promovira Bosnu i Hercegovinu – stava je Huremović.

Najavio je da će Fena putem svoje mreže medija i korisnika u zemlji i inostranstvu dati doprinos medijskoj vidljivosti jednog od najvažnijih programa SFF-a, odnosno da se o ovoj lijepoj sarajevskoj i bosanskohercegovačkoj priči čuje što više.

– Vjerujem da će i ovogodišnji Festival obasjati Sarajevo svojim divnim festivalskim bojama i da će saradnja između Festivala i Fene biti jako uspješna – zaključio je direktor Fene Elmir Huremović.

Takmičarski program – dokumentarni film predstavlja i promovira najbolja recentna ostvarenja dokumentarne produkcije iz jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza, a filmovi se takmiče u konkurenciji za nagradu Srce Sarajeva, Nagradu za ljudska prava te Specijalnu nagradu.