Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. veznjak

Pjanić: Koeman je pokazao nepoštovanje prema meni

miralem-pjanic-besiktas

Pjanić je razočaran odnosom Koemana prema njemu i smatra da je Barcin trener ključni razlog njegovog neuspjeha u tom klubu

Miralem Pjanić je 1. septembra prošle godine došao u Barcelonu iz Juventusa uz odštetu od 60 miliona eura, ali samo godinu dana kasnije morao je napustiti klub.

Otišao je na jednogodišnju posudbu u Bešiktaš, koji mu je dao 2.75 miliona eura u tom periodu, dok mu je još tri miliona eura uplatila Barcelona, s kojom ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Trener Ronald Koeman je brzo otpisao Pjanića, koji je u jedinoj sezoni na Camp Nouu odigrao 30 utakmica ukupno i tek 13 utakmica kao prvotimac. Za to je dobio osam miliona eura, koliko mu je iznosila godišnja gaža.

Katalonski radio otkriva da je Pjanić prije odlaska na posudbu u Bešiktaš potpisao smanjenje primanja za 60 posto. Zbog toga će mu Barcelona ove sezone platiti tri miliona eura, a Bešiktaš 2.75 miliona eura.

Pjanić je razočaran odnosom Koemana prema njemu i smatra da je Barcin trener ključni razlog njegovog neuspjeha u tom klubu.

“Nisam se mogao naviknuti na situaciju koju sam imao prošle sezone. Nisam to želio. Ja sam igrač. Volim igrati nogomet i to me čini sretnim. Uvijek sam želio igrati za Barcelonu, ali nisam očekivao da situacija postane toliko komplicirana”, opisao je Pjanić.

On je dodao da Koeman nikako nije razgovarao s njim, a to je ubijalo njegovo samopouzdanje.

“Došlo je do tačke kada sam počeo igrati manje i tada su stvari postale komplicirane. A kada bih igrao, bilo je teško fizički i mentalno jer to je ubijalo moje samopouzdanje, nisam imao komunikaciju s Koemanom. To je bilo čudno jer trener je onaj koji govori ko igra, a ko ne igra, ali postoje različiti načini kako to odraditi. Ja sam igrač koji može prihvatiti sve, ali uvijek volim da se stvari kažu licem u lice. Ispalo je kao da se ništa nije dogodilo i kao da je meni 15 godina”, rekao je veznjak reprezentacije BiH.

Ipak, Pjanić ne žali što je prešao u Barcelonu prošle godine. Vjeruje da ima kvalitetu za taj klub.

“Ne, nikada nisam zažalio. Neke stvari se u životu moraju desiti. To je tako. Uvijek sam se borio tokom karijere. Vrlo sam ambiciozan, vrlo borben i dosegnuo sam razinu Juventusa i Barcelone. Znam da mogu igrati za ovu ekipu, samo mi nisu dali šansu da se takmičim, da budem dio ekipe, da pomognem”, smatra Pjanić.