Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član predsjedništva BiH

Komšić: Moguća krivična prijava zbog pokušaja razvlašćivanja Agencije za lijekove BiH

komsic – anadolija

Narodna skupština bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska raspravlja o zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima koji predviđa osnivanje agencije za lijekove RS-a

“Razmatra se mogućnost podnošenja krivične prijave protiv ministra zdravstva bh. entiteta Republika Srpske Alena Šeranića, saopćeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, u srijedu, 20. oktobra.

Podnošenje krivične prijave razmatra se “zbog pokušaja nezakonitog razvlašćivinja državne Agencije za lijekove i formiranja parainstitucije u vidu agencije za lijekove i medicinska sredstva RS”, kaže se u saopćenju.

Narodna skupština bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska raspravlja o zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima koji predviđa osnivanje agencije za lijekove RS-a.

Najave o prenošenju nadležnosti države Bosne i Hercegovine na entitete nisu u skladu s Ustavom BiH i ne znače automatsko prenošenje nadležnosti.

Promjene u prenošenju nadležnosti na državni nivo dio su Ustava BiH i kao takve ne mogu biti predmet izmjena u entitetskom zakonodavstvu.