Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Winter Zagreb 2021"

Barbara Mandlbaum druga na plesnom natjecanju Winter Zagreb 2021.

nbarbara (1)

Inače, organizatori takimičenja “Winter Zagreb 2021.” su Dance Academy Zagreb & Bambi kids, pod okriljem federacija IBFF Fit Kids & International Dance Open, saopćeno je iz Baleta Mostar Arabesque

Jedanaestogodišnja Barbara Mandlbaum, članica Baleta Mostar Arabesque iz Mostara, na međunarodnom takmičenju “Winter Zagreb 2021.” osvojila je drugo mjesto u kategoriji solo kids s Paquita varijacijom 1 moderato iz istoimenog baleta.

Spomenuto takmičenje održano je od 20. do 22. decembra u Zagrebu, a učestvovalo je 4.300 djece iz Srbije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Turske, Poljske , Češke, Kanade.

„Od Zagreba nismo ništa posebno očekivali, osim neprocjenjivog iskustva, jer ovo takmičenje okuplja djecu s četiri kontinenta. Međutim, imponira kada se prevarite u pozitivnom smislu”, kazala je umjetnička direktorica Baleta Mostar Arabesque Arleta Ćehić.

Dodala je kako je ovaj uspjeh još jedan dokaz da je Balet Mostar Arabesque nepobitno etablirana činjenica u edukativnom, koreografskom, kostimografskom promišljanju klasične, etno-karakterne i contemporary umjetnosti u Mostaru i šire, a sve to je ostvareno, kakao je kazala Ćehić, u groteskno minimalnim uvjetima.

Inače, organizatori takimičenja “Winter Zagreb 2021.” su Dance Academy Zagreb & Bambi kids, pod okriljem federacija IBFF Fit Kids & International Dance Open, saopćeno je iz Baleta Mostar Arabesque.