Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Sarajevu uhapšena 28-godišnjakinja zbog pokušaja ubistva

policija4567

Uposlenici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo jučer su oko 09.40 sati obavijestili Prvu Policijsku upravu (I PU) da se u Zavod obratila osoba iz Sarajeva radi ukazivanja ljekarske pomoći, zbog povreda nanesenih oštrim predmetom.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o K.A., rođenom 1984. godine, nastanjenom u Sarajevu. U obavljenom razgovoru izjavio je da ga je u ulici Omera Stupca, općina Centar Sarajevo, fizički napala i nožem povrijedila O.M. iz Sarajeva.

U Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo, ljekar se nije mogao izjasniti o stepenu povreda kod K.A. i on je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela, istog dana u 16.00 sati, u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo, policijski službenici su pronašli i lišili slobode O.M., rođenu 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju i R.F., rođenog 1986. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljvanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.