Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ben Stiller

Slavni glumac otkrio da i danas žali zbog odbijanje jedne uloge na startu karijere

New Project (39)

U komediji su glumili Joe Pesci, Ralph Macchio i Marisa Tomei, koja je osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu

Glumac Ben Stiller otkrio je da ga odbijanje jedne uloge na početku karijere još uvijek proganja.

Govoreći tokom pitanja i odgovora za AppleTV+, za koju režira seriju Severance, rekao je da je odbio ulogu u filmu My Cousin Vinny iz 1992. godine.

“Odbio sam svoj treći povratni poziv da glumim prijatelja u filmu My Cousin Vinny. Još uvijek me to muči. Uđeš kao glumac i radiš svoje i ponekad se zbog toga osjećaš jako dobro, ali jednostavno ne ide”, rekao je Stiller, prenosi IndieWire.

U komediji su glumili Joe Pesci, Ralph Macchio i Marisa Tomei, koja je osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu.

Stiller je u nedavnom intervjuu otkrio kako mu je često patio porodični život zbog brojnih poslovnih angažmana, te da nije provodio dovoljno vremena sa svojom djecom.

“Pokušavao sam upravljati vlastitom željom da ispunim nade i snove koje sam imao. I to nije sjajan osjećaj, ali važno je to priznati”, kazao je glumac u jednom intervjuu za Esquire. Danas pokušava postići više ravnoteže u životu.

“Ono što sam naučio jest da vaša djeca ne vode računa o vašoj karijeri. Bilo bi solipsistički misliti da je mojoj djeci zapravo stalo do toga. Oni samo žele roditelja koji je emocionalno prisutan i podržava ih. To je vjerovatno ono što žele više nego da ja odem i pomičem granice svoje kreativnosti”, kazao je.

Posljednje godine bile su teške za Stillera. Godine 2014. liječio se od raka prostate, a sljedeće godine umrla mu je majka. Godine 2017. raspao se njegov sedamnaestogodišnji brak s Christine Taylor, a 2020. mu je preminuo otac.

Ipak, pandemija je imala neočekivano pozitivan učinak na Stillera i njegovu porodicu. Karantin je značio da neće moći viđati svoju djecu pa su se složili da će se vratiti u porodičnu kuću, a to je rezultiralo time da su Stiller i Taylor ponovo zajedno.