Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bijeg od mobilizacije

Rusi najviše guglaju “kako napustiti Rusiju” i “kako slomiti ruku”

moskva aerodrom tw

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio hitnu mobilizaciju 300.000 rezervista

Glasnogovornik Kremlja odbio je odgovoriti na pitanja o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se spriječio bijeg vojno sposobnih osoba nakon što je objavljena djelomična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini.

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio hitnu mobilizaciju 300.000 rezervista, prenosi britanska agencija Reuters. Podaci Google Trendsa pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, najpopularniju rusku web stranicu za kupnju aviokarata.

Također, podaci iz Google Trendsa pokazuju porast broja Rusa koji pretražuju kako napustiti zemlju. Google upiti o tome “kako napustiti Rusiju” dosegli su vrhunac jučer u 18 sati po moskovskom vremenu, kada se očekivalo da će ruski predsjednik proglasiti vojno stanje i novačenje.

Danas, nakon Putinovog obraćanja, najviše pretražuju pojam “eskalacija”, ali i pitanja poput “kako slomiti ruku”, piše Index.