Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužna vijest

Umrla glumica Kirstie Alley, zvijezda kultne serije “Kafić Uzdravlje”

kirstie alley pixsell
"The Fanatic" Los Angeles Premiere held at the Egyptian Theatre in Los Angeles, California. Featuring: Kirstie Alley Where: Los Angeles, California, United States When: 23 Aug 2019 Credit: Adriana M. Barraza/WENN.com ( "The Fanatic" Los Angeles Pr

Smrt poznate glumice potvrdila su u ponedjeljak njena djeca William “True” Stevenson i Lillie Price Stevenson

Glumica Kirstie Alley, poznata po ulogama u tv serijama ‘Kafić Uzdravlje‘ (Cheers) i ‘Veronikine tajne‘ i seriji filmova ‘Gle ko to govori‘ preminula je u dobi od 71 godine, javlja Guardian.

Smrt poznate glumice potvrdila su u ponedjeljak njena djeca William “True” Stevenson i Lillie Price Stevenson, a kasnije je isto poručio i njen menadžer.

Kirstie Alley je bolovala od raka, otkrila je njena porodica.

– Svim našim prijateljima širom svijeta… Sa žalošću vas obavještavamo da je naša nevjerovatna, snažna i voljena majka preminula nakon bitke s rakom, koji je otkriven tek nedavno. Bila je okružena najbližom porodicom i borila se s velikom ustrajnošću… Koliko je god bila nevjerovatna na ekranu i filmskom platnu, toliko je bila još bolja majka i baka, stoji u izjavi porodice.

I dok je Alley nesumnjivo najpoznatija prema ulozi Rebecce Howe u ‘Kafiću Uzdravlje‘, važne uloge ostvarila je i u filmovima Star Trek II: Khanov bijes i kultnom filmu Drop Dead Gorgeous (‘Crkni ljepotice‘).

Godine 1991. dobila je Zlatni globus za najbolju glumicu i Emmy za glavnu glumicu, a drugu nagradu Emmy dobila je 1994. za ulogu Sally Goodson u filmu ‘Davidova majka‘.