Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Scenarij u završnoj fazi

Porodica odobrila snimanje filma o Georgeu Michaelu

George Michael ss
George Michael

Film će pratiti pjevačevu karijeru od grupe “Wham!” do njegovog uspjeha kao solo izvođača s hitovima poput Careless Whisper

Nakon što su Elvis Presley, Sir Elton John i Freddie Mercury dobili svoje biografske filmove, došao je red i na Georgea Michaela. Ulogu legendarnog muzičara trebao bi dobiti po mnogima najzgodniji, ali i najomraženiji lik iz Bijelog lotosa, Theo James, piše Daily Mail.

Snimanje filma o Georgeu Michaelu odobrila je njegova porodica nakon što su vidjeli uspjeh biografskih filmova o Eltonu Johnu i Freddieju Mercuryju.

Film će pratiti pjevačevu karijeru od grupe “Wham!” do njegovog uspjeha kao solo izvođača s hitovima poput Careless Whisper.

“Scenarij je u završnoj fazi i producenti traže glavnog glumca. Theovo ime je svima na usnama. On bi bio savršen za tu ulogu”, kaže izvor.

James je, poput Georgea, grčkog porijekla. Njegov djed, Nikos, pobjegao je iz Atine 1941. godine.

James je i sam potvrdio svoje zanimanje za ulogu prošle sedmice.

“O da, volio bih to. On je ikona. On je djelomice Grk, ja sam djelomice Grk”, poručio je. Inače, Theo je postao zvijezda nakon nevjerovatnog uspjeha HBO-ove serije Bijeli lotos. Prije toga glumio je u trilogiji Divergent (Različita), kao i u brojnim serijama i filmovima.