Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osude sa svih strana

Svetlana Cenić postavila tri pitanja Miloradu Dodiku, odgovor se još čeka

dodik brnabic

Dodik je iz njemu znanih razloga ušao u obračun sa nezavisnim medijima, nevladinim organizacijama, inostranim ambasadama, a počeo je otvoreno prijetiti i pripadnicima LGBT populacije

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik posljednjih dana, reklo bi se, usiljenim tempom šokira civilizirani svijet.

Dodik je iz njemu znanih razloga ušao u obračun sa nezavisnim medijima, nevladinim organizacijama, inostranim ambasadama, a počeo je otvoreno prijetiti i pripadnicima LGBT populacije.

Tokom nastupu za TV K3 sada je poručio da će u narednim mjesecima Narodna skupština RS donijeti zakon kojim će pripadnicima LGBT organizacija zabraniti pristup, vrtićima, školama, fakultetima…

U posljednje vrijeme sve se glasnije šuška kako je Dodik izgubio podršku Aleksandra Vučića i njegove ekipe, kao i da je postao veliki problem za Srbiju, a sve u svjetlu dešavanja oko Ukrajine, s obzirom da Dodik otvoreno podržava ruskog diktatora Vladimira Putina koji godinu dana provodi brutalnu agresiju na susjednu Ukrajinu u kojoj je ruska vojska u zločinačkom pohodu pobila na hiljade ljudi i sravnila sa zemljom cijele gradove.

Prvi čovjek SNSD-a i Republike Srpske je u istom intervju u jednom trenutku poručio;

“Ja nemam ništa protiv njih, osim toga da meni ne prilaze”.

Nije mali broj onih koji su izjavu povezali upravo sa lošim rejtingom Dodika kod vladajućih u Beogradu, a među kojima je i Ana Brnabić, srbijanska premijerka, inače pripadnica LGBT populacije s kojom se lider SNSD-a ranije često srdačno susretao.

U moru reakcija, mahom osuđujućih, na Twitteru se oglasila i ekonomistica Svetlana Cenić sa tri jednostavna, ali za Dodika vjerovatno brutalno teška pitanja.

“Povodom Dodikove najave da će LGBT biti zabranjen pristup školama i vrtićima, pitam sledeće:

-Ko će testirati da li jesu ili nisu? On lično i članovi partije?

-Je li to neće moći da se školuju i studiraju?

-Je li to Ana Brnabić neće moći u posetu obrazovnim ustanovama i vrtićima?”, napisala je Cenić na Twitteru.