Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prlić: SDP BiH se bori za jedinstven Mostar, a ne Mostar “od i do Bulevara”

Lana Prlic

Potpredsjednica SDP BiH Lana Prlić smatra da je SDP, zajedno sa DF-om, ponudio istinsko rješenje za jedinstveni Mostar, koje bi omogućilo održavanje lokalnih izbora u ovom gradu nakon osam godina.

“Građani Mostara su u posljednje četiri godine taoci odnosa SDA i HDZ, te nemaju priliku izraziti svoje demokratsko pravo, a to je izbor svojih lokalnih zvaničnika na izborima. Naše rješenje omogućava tri multietničke izborne jedinice, kao i princip da gradonačelnik, dogradonačelnik i predsjedavajući Gradskog vijeća ne budu iz istog naroda, sve u svrhu
jedinstvenog Mostara, grada njegovih građana, a ne isključivo dva naroda.

Podjelu Mostara ne smijemo dopustiti, jer to vodi daljnjoj podjeli BiH. Naš prijedlog smo prezentovali i poslali svim institucijama i političkim strankama, zato pozivamo sve one, koji imaju konkretne prijedloge, da dopune naš prijedlog i da nam se pridruže u borbi za Mostar koji je jedinstven, a ne Mostar “od i do Bulevara”.

Građani nisu statistička greška, već oni čiji se glas treba čuti i poštovati, a upravo je zbog toga SDP nedavno održao skup na kojem su građani mogli dati prijedloge kako oni žele vidjeti Mostar u budućnosti“, dodala je Prlić.