Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hrvatska

Uhapšen državljanin BiH, krijumčario 12 Kineza

Hrvatska policija
Foto Pixsell
Ilustracija

Prilikom zaustavljanja na parkiralištu, vozač osobnog automobila je pokušao pobjeći, no policajci su ga u tome spriječili i uhapsili

Državljanin Bosne i Hercegovine uhvaćen je u krijumčarenju dvanaest Kineza koje je u prtljažniku i putnom prostoru osobnog automobila vozio iz Bosne i Hercegovine do Zagreba.

Policajci su u petak navečer u mjestu Slobodnica kod Slavonskog Broda prilikom kontrole u unutrašnjosti osobnog automobila bosanskohercegovačkih oznaka pronašli troje muškaraca i devet žena kineskog državljanstva koji su bili smješteni u prtljažniku i putnom prostoru, izvijestila je u nedjelju slavonskobrodska policija.

Prilikom zaustavljanja na parkiralištu, vozač osobnog automobila je pokušao pobjeći, no policajci su ga u tome spriječili i uhapsili.

Po podacima policije uhapšeni 33-godišnjak je po dogovoru i uputama za sada nepoznatih osoba iz Bosne i Hercegovine uz naknadu, ilegalne migrante trebao prevesti do Zagreba.

Određen mu je je istražni zatvor, a terete ga za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prema migrantima koji su nezakonito preko Save ušli u Republiku Hrvatsku bit će proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, prenosi Hina.