Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp u Empoliju pronašao “novog Gerrarda”

Piotr-Zielinski-Empoli-3-1024×675

Vrhunski veznjak i to središnji, tip je igrača kojeg Liverpool naprosto mora dovesti ako konačno želi napraviti iskorak iz prosječnosti. Jurgen Klopp je naravno našao čovjeka za krpanje rupe. I to kakvog!

Piotr Zelinski, mladi je (21) i sjajni poljski veznjak Empolija, gdje je posljednje dvije sezone proveo na posudbi iz Udinesea, ove sezone je briljirao u Serie A. Pokriva prostor od jednog do drugog kaznenog prostora i najbolje je ocijenjeni mladi igrač u ligi, a iako igra centralno, na sredini terena, u prvenstvu je postigao pet golova, dok je još šest namjestio.

Poljski mediji javljaju kako je reprezentativac njihove zemlje (13 nastupa i tri gola), koji je došao u Udinese još kao 17-godišnjak iz Zaglebia Lubin, novi igrač Liverpoola i da su preostale još samo formalnosti prije nego što to bude i službeno objavljeno u srijedu. Ali, Zielinski se već fotografisao u dresu Liverpoola, što je i objavljeno na društvenim mrežama.

Kao što smo naveli, Liverpoolu već neko vrijeme na mjestu centralnog veznog nedostaje igrač top klase, s obzirom na povrede Jordana Hendersona, ali i na to što Joe Allen pod novim trenerom ima epizodnu ulogu. Ali, Klopp je očito konačno upravo od sredine terena krenuo slagati tim po svom guštu.

Poznato je da njemački karizmatik preferira mlade igrače, pa se Zielinski uklapa u njegove planove i po tom kriteriju. Dodatni plusevi su mu što je, iako je tek ušao u dvadesete, već stekao veliko internacionalno iskustvo u italijanskoj ligi i poljskoj reprezentaciji. Također, iskoristiv je na više pozicija na sredini terena, ali i na krilu.

Sve u svemu, Liverpool i Klopp otvaraju prijelazni roku velikom stilu, dovođenjem na deficitarnu poziciju igrača koji je procvjetao, ali je pred njim sjajna budućnosti.