Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skandalozan intervju srpskog kandidata za načelnika Srebrenice

grujicic

Mladen Grujičić, kandidat svih srpskih stranaka za načelnika Srebrenice dao je skandaloza intervju beogradskim Večernjim novostima.

U stilu predsjednika manjeg bh. entiteta Milorada Dodika, Grujičić otvoreno negira da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima i pri tome ih bjesomučno vrijeđa. Uz sve to, otvoreno laže.

Grujičić, koji se na društvenim mrežama ponosi četništvom, objavljuje fotografije u alkoholiziranom stanju i sa kokardom na čelu, intervju za Večernje novosti, nimalo slučajno, dao je dan uoči obilježavanja godišnjice genocida.

Mladen-Grujičić-srpski-kandidat-1024x799

– Juli je za Srbe, ali i Bošnjake koji zaista žive u Srebrenici, najteži mjesec u godini. Počinje “kanonadom” iz Sarajeva o navodnom srpskom genocidu počinjenom 1995. Zatim se oglašava “naš” gradonačelnik Ćamil Duraković s provokacijama usmjerenim prema srpskom narodu, a neposredno pred bošnjačko obilježavanje događaja slijedi marš hiljada muslimana teritorijom opštine, tragom proboja njihove 28. divizije. Idu kroz srpska sela, izazivaju stanovništvo, a dešavalo se i da za njima gore stogovi sijena. Policija RS, koja obezbjeđuje ovu kolonu, nemoćna je. Nema pravo da ih pretresa kako ne bi “ozlijedili osjećanja” Bošnjaka – ovako, u najkraćim crtama, muslimansko obilježavanje navodnog genocida u istočnoj Bosni opisuje Mladen Grujičić, srpski kandidat za gradonačelnika Srebrenice na izborima zakazanim za oktobar ove godine, dio je intrevjua iz Novosti, koje i same, opet očekivano, genocid nazivaju „navodnim“.

Grujičić nastavlja da je „priča o genocidu nametnuta i da će pasti kad-tad“, a za udruženja preživjelih Srebreničana navodi da ne predstavljaju žrtve, nego da su „u službi politike Sarajeva“.

Govorio je i obilježavanju godišnjice genocida, tvrdeći da Bošnajci za dolazak u Potočare dobijaju dnevnice.

– Biće valjda u miru. Svake godine ovdje se sjati do 10.000 ljudi od kojih mnogi dobijaju dnevnice za to. Niko od Srba neće doći, iako je uvijek bila prisutna delegacija RS. Dolazili su i mnogi srpski zvaničnici sa ispruženom rukom. Ove godine, zbog bruke i sramote koju su napravili s dočekom srpskog premijera, nas tamo biti neće, kazao je Grujičić.

Ovakav istup srpskog kandidata za načelnika Srebrenice morao bi biti motiv više svim srebreničkim Bošnjacima da se registriraju i glasaju na predstojećim izborima.

Ako je neko do sada imao dilemu o tome šta bi se desilo u Srebrenici ukoliko Grujičić pobijedi, poslije ovoga je ne bi smjelo biti.