Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Procurio video iPhonea 7 Plus: Jedan detalj razljutio je mnoge

iphones

Pojavio se video telefona koji djeluje kao iPhone 7 Plus i koji potvrđuje glasine o kameri s dvostrukom lećom i uklanjanjem utora za slušalice, prenosi Mirror.

Snimak u trajanju od šest sekundi, a koji prikazuje veliki ružičasto-zlatni iPhone Plus kojeg neko vrti u ruci, stavio je na Twitter Sonny Dickson, čovjek koji je već prije objavljivao Appleove tajne, ali ju je ubrzo i brisao.

Kada se telefon okrene prema gore, vidi se dvostruka leća kamere. Kada ga se okrene tako da mu donji rub gleda prema kameri vidljivo je da postoji utor s “munjom” za punjenje, ali nema 3,5 milimetarskog utora za slušalice.

Uklanjanje posebnog utora za slušalice jedna je od najpoznatijih glasina u vezi iPhonea 7, a ovaj video to izgleda i potvruđuje.

Novi bi se telefon trebao naći u prodaji sljedeće srijede, 7. septembra, a vjerovatno će se prodavati s bežičnim slušalicama, poznatim kao airphones.

Odluka o uklanjanju utora za slušalice mogla bi razljutiti puno fanova, kaže suosnivač Applea Steve Wozniak.

“Ako ne bude imao 3.5 mm utor za slušalice, puno ljudi neće biti oduševljeno”, rekao je Wozniak.

“Ja imam izlaze gdje možete prikopčati muziku ili koristiti Bluetooth, ali Bluetooth jednostavno ne zvuči dovoljno dobro kod nekih vrsta muzika”.