Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Korisnike nove opasne droge kao da “opsjeda đavo”

droga

Stravični učinci ulične droge ‘flakka’ zgrozili su Australiju nakon što je policija objavila novi video predoziranja u gradu Gold Coast.

Ovaj uznemirujući video snimljen je “bodycam” kamerom policajca iz Queenslanda, a na njemu se vidi 18-godišnja djevojka koja vršti od grčeva i bolova, piše Daily Mail.

Policajci kažu da su bili prisiljeni smiriti djevojku sedativima kako bi je mogli odvestu bolnicu.

Na drugom videu 42-godišnji muškarac, koji ne nosi ništa više od bokserica i jednu čarapu, snimljen je kako moli za pomoć nakon što se srušio na zadnjem sjedištu automobila.

Policija i doktori morali se se boriti sa čovjekom u kolima hitne pomoći kako bi ga obuzdali.

Dok policijski testovi tek trebaju utvrditi tačan sastojak droge, vjeruje se da je ‘flakka’ – sintetski spoj koji se često prodaje kao MDMA, ali koje izaziva halucinacije, nasilne ispade i paranoju.

AFL igrač Riki Stephens iz Victorije, također je u komi u bolnici u Gold Coast, nakon sumnje na predoziranje ovom drogom.

Riki Stephens

Riki Stephens

On je bio jedan od 16 ljudi koji su bili hospitalizovani u samo jednom vikendu na Gold Coast, a policija tvrdi da situacija može biti i gora.

“Iako ne znamo sastav ove droge, znamo da je šteta koju prouzrokuje strašna”, rekla je Kathleen Florian, pomoćnik povjerenika za kriminal i korupcije u Queenslandu.

Dodala je da se droga gotovo sigurno distribuira od strane organizovane bande.