Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tzavellas u sudijskom vremenu Zmajevima oduzeo dva boda

FBL-WC-2018-GRE-BOS

Samo bod u Atini, a vodili smo do 95. minuta. Pjanić je zabio za vodstvo BiH u 31. minutu, i taj rezultat stajao je na semaforu sve do 10-tak sekundi pred polazak u svlačionicu.

Tada je uslijedio šok. Tzavellas je s 20-tak metara, neometan, pocijepao mrežu Begovića! Šteta! Belgija je kao domaćin s 8:1 savlada Estoniju.

95.min… Tzavellas nam je zabio gol 10 sekundi prije kraja uakmice! Kakav šok! Nevjerovatno. Bila je to bomba sa davdesetak metara! Kraj utakmice! Grčka – BiH 1:1.

Trenutak kada je Džeko izgubio živce (VIDEO)

Jajalo dobija žuti karton, i on neće igrati protiv Gibraltara… Osam žutih kartona zaradili su naši igrači večeras.

90.min… Pet minuta sudačke nadoknade…

87.min… Hajrović je igru napustio, ušao je Bičakčić… Lulić je u gužvi u 80. minutu također dobio žuti karton … I nema pravo nastupa protiv Gibraltara u 5. kolu.

84.min… Ibišević izlazi, Đurić ulazi…

81.min… Kakav šansa za Ibiševića, nakon ubačaja Pjanića. No lopta nakon udarca glavom ide preko gola.

76.min… Kakav cirkus, bez ikakve potrebe zakuhalo se na travnjaku nakon prekršaja nad Džekom. Džeko je potom svukao šorts grčkom igraču koji mu je pokušavao uzeti loptu dok je ležao na zemlji. I dobio je Džeko drugi žuti, to je crveni. Crveni karton, direktni, dobio je i Papadopoulos!

74.min… Sjajna akcija, koju Pjanić nije pretvorio u novi gol. Lulić je odično probio po lijevoj strani, ubacio za Pjanića na 11 metara, ali Miralem šutira neometano tik pored gola… Šteta! Belgija puni mrežu Estonaca, vodi sa 6:1, tri gola zabio je Mertens!

70.min… Prva izmjena u našem timu, Spahić je izašao, u igri je Toni Šunjić… Spahić je prethodno dobio udarac, i ovaj put nije mogao stisnuti zube i nastaviti utakmicu kako to obično radi…

Za sve vas koji nemate program BHT1 utakmicu iz Atine možete pratiti OVDJE

67.min… Džeku neće pa neće, Džeko je gađao bliži ugao, ali Karnezis to brani…

65.min… Požutio je i Pjanić, četvrti je to žuti karto za naš tim, prethodno su “požutili” Pjanić, Džeko i Spahić…

63.min… Sjajna situacija za Džeku, no zamalo je zakasnio, i Grci su to izbili u korner. Činilo se kao da je bio penal, no usporena snimka je pokazala da je Dijamant kasnio a potom zapeo nogom za ruku golmana Grka…

61.min… Prva izmjena u redovima Grka, u igru je ušao Gianniotas a izašao je Maniatis…

59.min… Odlična reakcija Zukanovića nakon što je Stafilydis probio po lijevoj strani, lopta je završila u korneru. Nakon ubačaja, Begović je bio siguran… Grci su bolji u nastavku…

55.min… Sjajni Begović vrhovima prstiju loptu skreće nakon udarca Fortunisa, taman toliko da ona pogodi u stativu a ne u mrežu…

51.min… Imali smo solidnu kontru, no Lulićeva lopta prema Hajroviću je presječena…

49.min… Žuti karton za Samarisa nakon prekršaja nad Pjanićem, koji je ostao ležati, no pridigao se, biće sve uredu…

45.min… Počelo je drugo poluvrijeme, nije bilo izmjena….

Prvih 45 minuta je završeno, baš onako kako smo priželjkivali. Vodimo 1:0 golom Miralema Pjanića u 31. minutu. Prije tog gola, Džeko je u nekoliko navrata bio u izglednim situacijama, ali nije uspio pogoditi.

No, kada nije Džeko jeste Pjanić. Nakon nekoliko sjajnih lopti za Džeku, Dijamant je iznudio jedan prekršaj na 25 metara, a Pjanić maestralno pogodio.

Vrijedi izdvojiti i sjajan pokušaj Hajrović u 20. minutu.

FBL-WC-2018-GRE-BOS

Grci skoro da nisu imali ozbiljnijih pokušaja, sve do sudačke nadoknade kada je Mitroglu izašao pred Begovića, no imali smo sreće. Tačnije, Begović je maestralno odbranio. Treba reći da smo imali puno više lopru u svojim nogama, čak preko 60 posto prvog poluvremena. To je recept kako treba nastaviti i u drugom. Belgija vodi s 3:1 protiv Estonije.  Kipar je nešto ranije savladao Gibraltara.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

45. min… Četiri minuta sudačke nadoknade prvog dijela…

43.min… Žuti karon za Stafylidis nakon prekršaja nad Džekom…

41.min… Za sada bez većih problema čuvao ovih 1:0, Grci u ovim trenucima kontrolišu loptu…

38.min… Utakmica je nastavljena, BiH vodi 1:0…

baklje

34.min… Problemi na tribinama, nakon gola navijači BiH zapalili su baklje i pri tome gađali naijače Grčke…

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLL! Pjaniiiić! Majstorija Pjanića i slobodnog udarca… Lopta od stative ide u prvo u leđa Karnezisa pa u mrežu.

30.min… Novi slobodan udarac, ovaj put na nekih 25 metara, po sredini gola… Pjanić uzima loptu…

27.min… Novi pokušaj kombinacije Pjanić – Džeko, no Dijamant je ovaj put kratak, nije uspio dohvatiti tu loptu ubačenu s lijeve strane…

23.min… Ponovo Džeko nije namjestio nišanske sprave. Hajrović mu je dao loptu, a Džeko s ivice kaznenog prostora šalje je visoko preko gola…

22.min… Džeko dva puta pokušava, prvi prvi put promašuje loptu, koja dolazi do Ibiševića. Ibišević je to ponovo odložio za Džeku  na vrh kaznenog prostora, no udarac napadača Rome s lakoćom zaustavlja golman Grka…

20.min… Period igre u kojem dominiramo. Grci su imali mnogo sreće, ali i Pjanić da ne dobije žuti karton. Pjanić je pokušao iznuditi penal, no nije ga bilo. Lopta je došla do Hajrovića koji sjajno pokušava sa nekin 17 metara s desne trane, ali lopta odlazi tik pored stative…

17.min… Dobra šansa za Džeku, no Dijamant je sam ispred Karnezisa loše primio fantastičnu loptu koju je poslao Pjanić skoro sa polovine terena…

10. min… Požutio je Emir Spahić, čini prestrogo. Vrlo brzo i Edin Džeko…

5.min… Nema promjene rezultata, Grci su preko Torosidisa zaprijetili preko lijeve strane, no Begović s lakoćom hvata njegov centaršut…

1. min… Utakmica je počela, Zmajevi sretno!

dzeko1

Poštovani posjetioci portala Fokus.ba dobrodošli na LIVE tekstualni prijenos utakmice 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018 između Grčke i BiH koja se igra u Atini na stadionu “Georgios Karaiskakis”.

Mehmede Baždarević od prve minute na travnjak je poslao sljedeći 11: Asmir Begović, Ognjen Vranješ, Emir Spahić, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Izet Hajrović, Miralem Pjanić, Mato Jajalo, Senad Lulić, Edin Džeko, Vedad Ibišević.

Selektor Grčke Michael Skibbe od prve minute odlučio se za tim u sastavu: Orestis Karnezis, Vasilis Torosidis, Sokratis Papastathopoulos, Kyriakos Papadopoulos, Giorgios Tzavellas, Giannis Maniatis, Andreas Samaris, Petros Mantalos, Kostas Fortounis, Kostas Stafylidis, Kostas Mitroglou.

Četvrto kolo kvalifikacija za SP u grupi “H“ otvorili su Kipar i Gibraltar koji su odigrali zanimljiv meč za prestiž. Domaći Kiprani su teže od očekivanog slavili pobjedu rezultatom 3:1 i osvojili prve bodove.

U preostala dva meča u večerašnjem terminu u grupi “H“ sastaju se selekcije Belgije i Estonije, te u derbiju grupe u Atini Grčka i Bosna i Hercegovina.