Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posjeta glavne tužiteljice Kantonalnog tužiteljstva MUP-u KS

dalila burzic – mup ks

Danas su ministar MUP-a Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić, policijski komesar – načelnik Sektora uniformisane policije Mevludin Halilović i načelnik Sektora kriminalističke policije Džafer Hrvat, održali radno-konsultativni sastanak sa glavnom tužiteljicom Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo Dalidom Burzić i zamjenicom glavne tužiteljice Aidom Topalović.

Tokom sastanka razgovarano je o trenutnom  stanju sigurnosti na području Kantona Sarajevo, dosadašnjoj saradnji,  te svim  budućim aspektima  saradnje u cilju operativnog jačanja policijskog djelovanja na području   Kantona  Sarajevo.

Naglašen je značaj preventivnog  djelovanja policije, koje je neophodno kontinuirano provoditi,  ali i poduzimanju  mjera sa ciljem  povećanja stope rasvijetljenosti određenih vrsta krivičnih djela,  što bi dovelo do stvaranja pretpostavki za što efikasniju borbu protiv svih oblika kriminala. Naravno,  sigurnost nije samo i jedino briga policijskih agencija.

To je obaveza svih u društvu, da u skladu sa pravima i odgovornostima,  u okviru svojih nadležnosti , učine sve što će rezultirati  stvaranjem sigurnijeg okruženja  za život i rad svih građana.

Zajednički zaključak je, da  će  jasno određeni prioriteti  i koordinirano djelovanje ovih dviju institucija, zasigurno  rezultirati  stvaranjem povoljnijeg sigurnosnog ambijenta u Kantonu Sarajevo.

Na današnjem sastanku je dogovoreno, da će ovakav vid saradnje ubuduće postati redovan način komunikacije,  između Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Kantonalnog tužilaštva  u Sarajevu.