Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPKS: Vozačima uručeno 510 prekršajnih naloga

Mup KS

Službenici policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS), poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 510 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 44 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, četiri osobe prije sticanja prava na upravljanje vozilom, dva vozača za vrijeme trajanja mjere zabrane upravljanja vozilom, tri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva vozila su isključena neregistrirana.

U tučnjavi korišteno i oružje

Na raskrsnici ulice Numan-paše Ćuprilića i Abdulaha Bošnjaka, općina Novi Grad Sarajevo u nedjelju je u 15.00 sati došlo do tuče u kojoj je učestvovalo pet osoba, a upotrebljeno je i vatreno oružje.

U tuči su učestvovali sa jedne strane H. A, S. J. i T. E, dok su sa druge strane učestvovali I. A. (1995) i I. A. svi iz Sarajeva i svi su uhapšeni.

Nije bilo povrijeđenih osoba ni materijalne štete, a policija je uhapsila pet osoba. B.A. (1995) je uhapšen zbog izazivanja opće opasnosti, odnosno, zbog korištenja vatrenog oruža.

Osoba I. A. (1995) iz Sarajeva uhapšena je zbog nanošenja lake tjelesne ozljede na štetu H. A. (1989),  dok su S. J. (1990), T. E. (1985) uhapšeni zbog nasilničkog ponašanja na štetu I.A.

Razbojništvo nad radnicom prodavnice „Konzum“

U prodavnici “Konzum” d.o.o. Sarajevo, koja se nalazi u ulici Hasana Sušića broj 15, općina Centar Sarajevo, dvije nepoznate osobe su u nedjelju u 16.05 sati, uz prijetnju pištoljem izvršile razbojništvo nad radnicom. Otuđena je neutvrđena suma novca.