Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chelsea se dogovorio sa Romom oko prelaska Rudigera

lulic rudiger

Aktuelni engleski šampion Chelsea blizu je dovođenja prvog pojačanja ovog ljeta. Prema navodima britanskih medija dogovor između londonskog kluba i Rome oko prelaska defanzivca Antonija Rudigera je postignut i narednih dana transfer će biti realizovan, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njemački reprezentativac u ponedjeljak bi trebao doputovati u London na ljekarske preglede, a potom, ukoliko sve bude u redu, i potpisati petogodišnji ugovor sa “plavcima“.

Navodno dva kluba su se dogovorila oko iznosa obeštećenja, a ono će biti ukupno 38 miliona eura. Roma će odmah dobiti 33 miliona eura, a naknadno će joj biti isplaćeno još pet miliona.

Antonio Conte, menadžer Chelseaja, u petak je prodao odbrambenog fudbalera Nathana Akea Bournemouthu, a prethodno je klub napustio dugogodišnji kapiten John Terry. Stoga je jasno da je italijanskom treneru neophodno pojačanje u odbrani, jer Chelsea ove sezone čeka osim domaćih takmičenja i nastup u Ligi šampiona. Očekuje se da će se Chelsea sa Liverpoolom i Manchester Cityjem uključiti u borbu za Virgila van Dijka, defanzivca Southamptona.

Rudiger je 2015. godine iz Stuttgarta prešao u Romu za koju je tokom dvije sezone odigrao 72 takmičarske utakmice i postigao dva gola. U dresu reprezentacije Njemačke do sada je nastupio 16 puta, a sutra ga sa nacionalnim timom u Rusiji čeka finalni ogled Kupa konfederacija protiv Čilea.