Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Navijačima Borca iz bizarnog razloga zabranjen dolazak na Koševo

Navijači Sarajeva
FOTO: Fena
Navijači Sarajeva

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Borca se igra u subotu, 20. aprila, od 20:45 uz direktan TV prijenos na Arena Sport 1 Premium

U subotu, 20. aprila, od 20:45 na “Koševu” ekipa Sarajeva će ugostiti ekipu Borca, u derbiju 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Susret privlači veliku pažnju javnosti, očekuje da će biti “vatreno” na terenu, ali izgleda ne i na tribinama.

Za to su se pobrinuli iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Oni su, naime, zabranili organizovani dolazak gostujućih navijača iz Banje Luke. I možda to toliko ne bi bilo problematično, uzevši u obzir visoki rizik utakmice i da je ovaj potez, nažalost, postao praksa u bosanskohercegovačkom fudbalu.

A navijačima Borca dolazak na utakmicu zabranjen je iz pomalo bizarnog, pa i komičnog razloga. A to je koncert Lepe Brene koji se održava u dvorani “Juan Antonio Samaranch” (Zetra) u istom terminu. Dvorana “Zetra” je udaljena samo stotinu metara od “Koševa”, preciznije – od tribine na kojoj bi bili smješteni gostujući navijači.

Oglasile se Horde zla: Još jednom policija pokazuje svoju nesposobnost

Horde zla, navijačka grupa Fudbalskog kluba Sarajevo, se oglasila na društvenim mrežama i, uz najavu utakmice te poziv svim navijačima da ispune tribine “Koševa”, optužila MUP KS za nesposobnost.

“Posljednja utakmica protiv Borca na našem stadionu i sve ono što je sudijska trojka na čelu sa Mateom Musom uradila u korist gostiju još jednom je potvrdila našu nedavnu parolu upućenu njima: Lešinari fudbala slave pobjede bez časti!

Narednu subotu, 20. aprila, sa početkom u 20.45 sati na megdan nam ponovo dolazi banjalučki Borac, a naša je obaveza da tim lešinarima fudbala pokažemo inat i pomognemo momcima u bordo dresovima da dođu do pobjede, uprkos sudijskoj pomoći koju će gosti vjerovatno i ovaj put imati.

Međutim, ono što moramo naglasiti je da gostujući tim ovaj put vjerovatno neće imati pomoć svojih navijača s obzirom na to da se u istom terminu održava koncert u dvorani Zetra, te je iz tog razloga MUP KS zabranio njihov dolazak. Još jednom policija pokazuje svoju nesposobnost u organizaciji utakmica i time direktno utiču da nam milo za drago bude vraćeno zabranom prisustva na narednoj utakmici u Banjoj Luci.

Fudbal se igra zbog navijača! Svi na Sjever, u inat svima”, stoji u objavi Hordi zla.

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i Borca se igra u subotu, 20. aprila, od 20:45 uz direktan TV prijenos na Arena Sport 1 Premium.