Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Adžem: Naš igrački kadar je u deficitu

adzem

Željezničar je na Grbavici stigao do minimalnog trijumfa(1:0) protiv Viteza. Pobjednika je odlučio autogol Đorđeta Ćosića u 62. minuti.

“Mi smo željeli da pobijedimo, pobijedili smo, pogotovo nakon onakve utakmice prije sedam dana, nama su danas bila tri boda pod moranjem, želim sada da se odmorimo”, rekao je Adžem poslije utakmice.

Domaći trener se požalio i na veliki broj individualnih grešaka svojih igrača.

“Izgubili smo devet čistih lopti u zoni u kojoj se lopta ne smije dati, brine me broj individualnih grešaka, teško je probiti defanivzni blok, trebate imati dobro uigranu ekipu, znate u kakvoj smo situaciji”, rekao je mladi stručnjak.

Osvrnuo se i na partiju mladog Kemala Osmankovića.

“Naš roster je u deficitu sa defanzivnim veznim igračima, Osmanković je jedini koji to može odigrati, Vitez ima dosta visoke igrače, dobio je priliku i svoj posao je odradio korektno”.

Kada su u pitanju eventualna pojačanja Adžem je naglasio da klub sa Grbavice ne želi uzalud trošiti novac.

“Ova ekipa će sigurno napredovati, ne želimo rizikovati da trošimo pare na igrače za koje ne znam da na mogu pomoći, ne želimo uzalud trošiti novac, u pregovorima smo nekim igračima”, naglasio je trener Plavih.

Trener Viteza, Ivica Bonić je čestitao domaćim na pobjedi uz napomenu da je pobjednika odlučila greška njegovih igrača.

“Došli smo da ne izgubio utakmicu, što se tiče igre možemo biti zadovoljni, mislim da smo u svemu parirali jednoj od najboljih ekipa u državi, drago mi je što napredujemo, Željezničar je dobio utakmicu iz jedne naše greške. Čestitao bih domaćinu na fer i korektnoj utakmici”, kazao je Bonić.

Fokus/sportske.ba