Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hahn otvara izložbu fotografija “Žene Srebrenice”

Statement by Johannes Hahn & Olli Rehn at the EC

Evropski komesar za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn sutra će u Briselu, u cilju obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici, otvoriti izložbu fotografija “Žene Srebrenice”.

Izložba koju čine radovi fotografa Seada Husića prikazuje 40 žena koje su izgubile najmilije tokom tragičnih dešavanja u Srebrenici u julu 1995. Izložba će biti otvorena za posjetioce od 1. do 24. jula 2015. godine, u sjedištu Evropske komisije (Berlaymont).

Prilikom otvaranja izložbe Hahn će se također sastati sa 20 predstavnika organizacija civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, koji su kroz program Evropske komisije “Ljudi za ljude” pozvani da posjete institucije Evropske unije (EU) u Briselu.

Organizacije koje učestvuju su, između ostalih, Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH, Udruženje studenata Srebrenice, Udruženje građana “Žene Srebrenice” iz Tuzle, Udruženje “Majke enklava Srebrenica i Žepa” te Udruženje građana “Majke Srebrenice” iz Srebrenice, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.