Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mayweather opet prekida “penziju”, ovaj put da uzme milijardu dolara?!

floyd

Floyd Mayweather Jr. ponovno je dospio na naslovnice svjetskih medija. Bivši bokserski šampion i vlasnik najuspješnijeg 50-0 omjera u istoriji boksa tvrdi da je dobio poziv s izdašnom ponudom.

Podsjetimo, Mayweather je u svom posljednjem meču zaustavio UFC-ovog prvaka Conora McGregora i to u borbi koja mu je prema nekim procjenama donijela oko 300 miliona američkih dolara.

Još se tokom promocije tog meča, ali i nedugo nakon istog, spominjao mogući revanš. Čak je i Floyd u jednom trenutku izjavio da bi mogao doći u oktogon i tamo još jednom prebiti irsku zvijezdu.

Sada pak većina američkih medija javlja da je UFC kontaktirao Mayweathera i to s ponudom koja navodno uključuje nekoliko borbi i milijardu dolara zarade, piše Fight Site.

“Nazvali su me prije nekoliko trenutaka i tražili od mene da se vratim. Mogu se vratiti odmah. Ako želim, mogu se vratiti i to u UFC. Mogu se boriti u oktogonu. Mogu odraditi ugovor na tri ili četiri borbe u oktogonu i za to zaraditi milijardu dolara”, izjavio je Mayweather u live prijenosu koji je prvi prenio FightHype.com.

https://www.youtube.com/watch?v=kAgm0UfAKK0