Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragan Bjelogrlić spasio život djetetu na ulici

bjelogrlic

“Hvala svima koji su se zatekli da pomognu mom djetetu, nadasve Draganu, koji je našeg Lava odmah odvezao u Tiršovu, inače bi iskrvario i izgubili smo ga!“

Tim riječima se u izjavi za „Blic“ zahvajuje Vesna Tomić, majka Lava (11) kome je staklo sa ulaznih vrata presjeklo arteriju na ruci, a u pomoć mu je pritekao slavni glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Naime, Lav i njegov brat blizanac Vanja u petak oko 13.20 časova krenuli su u školu iz doma u Ulici Svetozara Markovića.

“Lav je ostao da zaključa ulazna vrata, a ja sam malo odmakao. Dozivao me je. Ruka mu je bila sva krvava”, priča Vanja, pogleda uprtog u zemlju.

Razbijeni i crveni komadi stakla spali su sa starih ulaznih vrata koja dijele dvorišnu zgradu od glavne i Lavu su probili ruku. Vanja mu je odmah pritisnuo ruku iznad rane i poveo ga u obližnji kafić da potraži pomoć. U nevolji za koju njihove godine nisu bile spremne stigla je još jedna pomoć – ispred dječaka se našla najprije njihova sad već bivša učiteljica Jelena Nikolić.

Pitanje na čiju odgovornost će se voziti dijete u bolnicu više nije imalo smisla postavljati.

„Dragan je rekao: ’Meni ne pada na pamet da čekam Hitnu pomoć, mi dijete gubimo’. U automobil su ušli Lav, ljekarka, neka žena i on”, kaže Jelena, sa kojom je tada ostao Kičić i pokušavao da uteši Vanju.

“Njihova humanost je spasla moje dijete. Ti ljudi koji su se našli baš u to vrijeme i baš na tom mjestu… Lavova učiteljica, nepoznata ljekarka i nadasve Dragan Bjelogrlić, koji je moje dijete odvezao u Tiršovu. Da je čekao, mi bismo Lava izgubili”, dodaje Vesna.

Lava će do praznika pustiti kući, kako bi Novu godinu dočekao sa najmilijima. Skromni glumac skromno je prokomentarisao ovaj događaj za “Blic”:

„Reći ću samo da se to dogodilo. Smatram da bi svako normalan postupio na isti način.”