Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Delta Planet”: Banja Luka dobija najveći šoping-centar u BiH (FOTO)

delta banja luka dodik (2)
Foto: Velibor Gajović

Kompanija Delta Real Estate počela je danas izradnju šoping mola “Delta Planet” u Banjoj Luci.

Kamen temeljac postavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. Ovaj centar, veličine 62.500 metara kvadratnih, bit će najveći u BiH. Investicija je vrijedna 70 miliona eura. Otvaranje mola planirano je na jesen 2018. godine.

„Kompanija Delta Real Estate najavila je širenje poslovanja na region i zemlje EU. Zadovoljstvo nam je što to potvrđujemo otvaranjem gradilišta u Banjoj Luci. Želim da se zahvalim nadležnim institucijama na saradnji jer smo za dva i po mjeseca uspjeli da dobijemo sve nedophodne dozvole za otvaranje gradilišta. To je primjer pravog odnosa prema investitorima.

Radujemo se što ćemo građanima Banje Luke i regiona omogućiti da kupuju, zabave se i uživaju u sadržajima našeg centra“, rekao je Dejan Jeremić, viši podpredsjednik za operativne poslove Delta Holdinga.

Zbog veličine i načina gradnje po najvišim svjetskim standardima, ovaj centar dovest će poznate svjetske brendove u Banju Luku. Osim prodavnica, u centru će se naći i bioskop na 1.500 metara kvadratnih, sa pet bioskopskih sala i najmodernijom tehnologijom. Tržni centar imat će 1.000 parking mjesta, supermarket i dio sa restoranima.

“Ovo je jedna velika inostrana investicija, mada dolazi iz Srbije. Zadovoljan sam činjenicom da su ispunjene sve pretpostavke i formalnosti za ovaj posao i da danas počinje gradnja, koja će dovesti do toga da se krajem iduće godine, a prije izbora, otvori ovaj šoping-mol”, rekao je Dodik novinarima.

Gradonačelnik Igor Radojičić naveo je da Banjaluka i izgradnjom ovog objekta dobija obrise trgovinskog, ugostiteljskog i turističkog centra u koji će još više dolaziti građani iz cijelog regiona.

“Izuzetno je važno otvaranje ovolikog broja radnih mjesta i sa nekoliko ovakvih investicija riješili bismo problem velikog broja nezaposlenih”, rekao je Radojičić.

 

Na gradilištu Delta Planeta radit će više od 500 ljudi, a po otvaranju šoping mola, RS dobiće i 2.500 novih radnih mjesta.

Delta Real Estate posluje u okviru Delta holdinga, poznata je po izgradnji šoping molova Delta City u Beogradu i Podgorici, Delta Park u Kragujevcu, naselja „Belvil“ na Novom Beogradu…

Kompanija strateški svoje poslovanje širi na region i EU. U septembru ove godine otvara hotel „Inercontinental“ u Ljubljani, a u planu su i drugi projekti.