Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FMT

Od danas u funkciji i aplikacija za praćenje cijena goriva za iPhone

cijene goriva pumpa
FOTO: radiosrebrenik.ba

Ranija aplikacija nije mogla podržavati verziju za huawei telefone, a poboljšana verzija daje mogućnost korištenja i korisnicima ovih telefona

Federalno ministarstvo trgovine (FMT)  izvijestilo je kako je od danas, 17. aprila u funkciji  mobilna aplikacija FMT FBiH oil info za Apple telefone.

Korisnici iPhonea aplikaciju za praćenje cijena goriva mogu skinuti na ovom LINKU

Iz Federalnog ministarstva trgovine podsjećaju da je od 9. marta korisnicima dostupa unaprijeđena, redizajnirana mobilna aplikacija FMT FBiH oil info, za android i huawei telefone, a sada i za apple telefone.

Mobilnom aplikacijom, koja u realnom vremenu preuzima podatke iz navedene eOPC aplikacije, omogućeno je svim građanima da raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama goriva na benzinskim pumpama u Federaciji.

Aplikacija sadrži cijene naftnih derivata na izabranom lokalitetu poredane od najnižih do najviših.

Uvažavajući zahtjeve korisnika, u poboljšanoj verziji, omogućeno je biranje informacija o cijenama goriva za više općina istovremeno.

Ranija aplikacija nije mogla podržavati verziju za huawei telefone, a poboljšana verzija daje mogućnost korištenja i korisnicima ovih telefona.

Pojednostavljena je i forma za prijavljivanje nepravilnosti u iskazanoj cijeni na fiskalnom računu i obavijesti o promjeni cijena i druge nepravilnosti.

Također, nova verzija aplikacije pruža više informacija o benzinskim pumpama kao što je posjedovanje punjača za električna vozila, praonice, parkinga za kamione, dječje igraonice i slično. Uneseno je i radno vrijeme pumpi za svaki dan u sedmici.

Korisnicima aplikacije omogućena je mapa do odabrane benzinske pumpe.

Za korisnike androida link za skidanje aplikacije je OVDJE

Za korisnike Huawei telefona link OVDJE

Potrošači korištenjem ove aplikacije imaju relevantnu informaciju za kupovinu po najnižim cijenama u ponuđenom aktualnom rasponu i tako na najefikasniji način ostvaruju svoje autonomno pravo izbora, odnosno uštedu pri kupovini, navodi se u saopćenju.