Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvora se nova klinika Bahceci: Svim parovima iz Sarajeva besplatan pregled

bolnica bahceci

Večeras će u Sarajevu biti održano svečano otvorenje nove klinike Bahceci, centra za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju, javlja Anadolu Agency (AA).

Irfan Lazović, direktor Bahceci BiH IVF Centra, na pres konferenciji upriličenoj uoči zvaničnog otvorenja izjavio je da se sve više građana obraća njihovoj klinici kako bi im bila pružena pomoć u vezi sa neplodnošću i vantjelesnom oplodnjom.

“Ne fokusiramo se samo na pacijente iz Bosne i Hercegovine nego iz cijele regije. U posljednje tri godine imamo značajne rezultate. Uspjeli smo da usrećimo roditelje koji danas imaju 250 zdravo rođenih beba. Pokrenuli smo i projekat kako bi omogućili parovima koji imaju problema sa nepodlodnošću da besplatno dobiju konsultacije i savjete naših ljekara”, istakao je Lazović.

On je naveo da su od oktobra 2014. godine besplatne konsultacije omogućene za preko 400 parova u BiH.

“U naredne dvije sedmice omogućit ćemo svim parovima iz Kantona Sarajevo da imaju besplatan pregled i konsultacije sa našim ljekarima”, naglasio je Lazović.

Među prisutnima su osim ljekara i osoblja klinike bili i parovi koji su uz pomoć i stručnu podršku ljekara klinike uspjeli postati roditelji.

Jedna od njih je i Sanel Silajdžić, u čijem prisustvu je bila i supruga Mirnesa, koji su vantjelesnom oplodnjom dobili djevojčicu koja sada ima devet mjeseci.

“Ovdje smo radi djevojčice koja je začeta vantjelesnom oplodnjom. Nakon devet godina smo postali roditelji. Neprocjenjivo je držati dijete. Putem interneta smo saznali za kliniku Bahceci. Kada smo počeli postupak, klinike u BiH nisu bile dovoljno razvijene. I svim drugima preporučujem da nikada ne odustaju, dok god ima nade da se ne predaju”, kazao je Sanel.

Prof. dr. Umit Goktolga, specijalista ginekologije i akušerstva iz Ankare s višedecenijskim iskustvom u tretiranju neplodnosti, koji je na čelu medicinskog tima u klinici, ističe kako im se za pomoć obraćaju ljudi ne samo iz BiH nego i sa cijelog Balkana.

“Danas ovdje otvaramo novu zgradu. U BiH smo počeli raditi u junu 2012. godine. S vremenom smo zbog više posla i prikladnije lokacije odlučili da ovdje izgradimo zgradu. Do sada smo u BiH pomogli da na svijet dođe 250 zdravo rođenih beba, a čekamo oko 150 novih. Naš uspjeh je na nivou uspjeha zemalja Evropske unije. Radimo sa parovima iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i drugih zemalja”, istakao je Goktolga.

Napominje kako je riječ o klinici sa najsavremenijom medicinskom tehnologijom i stručnim i profesionalnim osobljem, a koja ima za cilj da pruži vrhunsku medicinsku uslugu.

Inače, klinika Bahceci osim u Turskoj djeluje u nekoliko zemalja svijeta i ima ukupno 300 uposlenika.