Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

počitelj

Pogledajte kako izgledaju grandiozni stubovi najvećeg mosta na koridoru 5C

most pocitelj youtube

Visina stupa kod tunela je 88 metara, a posljednjeg 66 metara. Najviši stup je visok 97 metara, jedan ima visinu od 92 metra, a preostala dva po 91 metar

Stupovi mosta Počitelj, najvećeg na koridoru 5C. svakim danom se sve više uzdižuu visinu, a od njih šest preostalo je uraditi još jedan, i to onaj u neposrednoj blizini željezničke pruge.

Pripremne aktivnosti na izgradnji tog stupa su otpočele, dok se onaj kod tunela, na izlazu iz mjesta ševaš Njive, na magistralnoj cesti M-17, za samo mjesec uveliko izdigao iznad zemlje.

Visina stupa kod tunela je 88 metara, a posljednjeg 66 metara. Najviši stup je visok 97 metara, jedan ima visinu od 92 metra, a preostala dva po 91 metar.

Izgradnja mosta otpočela je prije nešto više od godinu i proteže se u dužini od 970 metara. Uz stupove, otpočeli su radovi i na izgradnji drugog upornjaka mosta.

Izvođač radova za LOT 2, odnosno most Počitelj, je konzorcij koji čine Azvirt Limited Liability Company (Azerbejdžan), Sinohydro Corporation Limited (Kina) i Powerchina Roadbridge Group Co. Ltd. (Kina), a ukupna vrijednost radova za izgradnju mosta Počitelj je 28.114.889 eura bez PDV-a.