Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo finansija RS

Za nagradnu igru “10 računa izbroji i stan osvoji” stiglo više od 600.000 koverti

fiskalni-racun

Nagradna igra “10 računa izbroji i stan osvoji”, koju je organizovala Vlada Republike Srpske s ciljem suzbijanja sive ekonomije, do sada je u potpunosti opravdala očekivanja, jer je do sada u Pošte Srpske zaprimljeno više od 600.000 koverti za učešće u nagradnoj igri, saopšteno je iz ministarstva finansija RS, javlja Anadolu Agency (AA).

“Učešće javnosti i podizanje poreskog morala su među najznačajnijim polugama za suzbijanje sive ekonomije i zbog toga je važno da svaki građanin bude svjesan činjenice da je registrovan promet putem fiskalnog računa zakonska obaveza kojom se puni budžet, finansira školstvo, zdravstvo, podiže životni standard”, stoji u saopštenju.

Iz Ministarstva finansija navode da je nagradna igra ovakvog tipa uobičajena praksa u Evropskoj uniji i zemljama okruženja kako bi se edukacijom i pozitivnim inicijativama građani motivisali da uzimaju račun.

“Da se već sad može reći da je nagradna igra uspjela govori i podatak da ne postoji nijedna pošta u Republici Srpskoj iz koje nisu stizale koverte, što govori o teritorijalnoj zastupljenosti i o tome da je nagradna igra promovisana na pravi način”, saopšteno je iz Ministarstva finasija.

Prvo izvlačenje nagrada, među kojima su i stanovi na atraktivnoj lokaciji, biće održano 22. septembra, drugo je sedam dana kasnije, a 13. oktobra kada će biti izvučen dobitnik i posljednjeg stana.

Trošak poreza na dobitak stana snosiće Vlada RS, tako da dobitnici neće biti izloženi dodatnom trošku. Notarska komora RSa dala je doprinos nagradnoj igri na taj način što će snositi troškove prepisa i knjiženja stana.