Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oglasili prodaju

Biste li kupili Fiat Tipo koji je vozio Nigel Mansell?

fiat tipo nigel (1)
FOTO: catawiki.com

Tipo pokreće 1.8 benzinac sa 112 KS koji je do sada odradio tek 82.000 km

Fiat Tipo je jedan od onih zadnjih italijanskih klasika u kompaktnoj klasi, prije svega zahvaljujući fantastičnim sportskim izvedbama.

Tipo je ostao upamćen kao kralj prostranosti, a na ovim prostorima su ga mnogi, vlasnici i mediji, često uspoređivali s Yugo Floridom. Priča za sebe je bila 1.8 DGT verzija s digitalnim kokpitom.

FOTO: catawiki.com

A ovaj primjerak dobio je na poklon niko drugo nego Nigel Mansell. Utrku u Monzi završio je na četvrtom mjestu, iza Senne, Prosta i Bergera. Ključeve mu je uručio prvi čovjek Fiata lično, Cesare Romiti, a isti auto na poklon je dobio i njegov ekipni kolega Alain Prost, samo u plavoj boji.

FOTO: catawiki.com

Ovaj Tipo sada se pojavio u prodaji. Nije u vrhunskom stanju, ali je svejedno vrlo zanimljiva kupovina.

FOTO: catawiki.com

British Racing Green nijansa mu odlično stoji, posebno s crvenim detaljima i posebnim alu felnama. A oprema je prvoklasna i uključuje šiber, kožna sjedala i Grundigov autokasetofon – savršena vremenska kapsula.

FOTO: catawiki.com

Poseban dodatak je metalna pločica kojom se naglašava kako se radi o Mansellovom primjerku. Tipo pokreće 1.8 benzinac sa 112 KS koji je do sada odradio tek 82.000 km. Čini se kao dobra kupovina, čak i za aktuelni iznos od 6.000 eura, zar ne? Ako ste zainteresirani, možete pogledati sve detalje i fotografije OVDJE!