Brzi i žestoki

D-Fence sistem

Fiat lansirao modele koji nude zaštitu od virusa, a koštaju kao javni prijevoz

31/05/2020

U Fiatu predstavljaju svoje hibride opremljene naprednim sistemom filtriranja zraka

Svijet se polako vraća u rutinu koja je daleko od one prije pandemije, ali je ipak koliko toliko normalna. Ko zna, možda će se u budućnosti više pričati o higijeni, a manje o veličini. Da budemo precizniji, način filtracije zraka u kabini bi mogao postati zanimljiviji od veličine ekrana, piše Index.hr.

Fiat je za to spreman pa sada nudi D-Fence sistem na pojedinim modelima, i to hibridnim izvedbama Pande i 500-ice. Poznata je i cijena koja je u slučaju Pande 9820 eura, a 500 je nepunu hiljadu skuplji. Za tu protuvrijednost kupac dobiva automobil opremljen novim visokoučinkovitim sistemom filtracije zraka te UV lampom za dezinfekciju površina u automobilu.

Vratimo li se na hibridnu tehnologiju, znajte da je u pitanju koncept blagog hibrida koji čini 1.0 FireFly trocilindrični benzinac od 71 KS, Li-Ion baterija i remenski pogonjen starter-generator. Potonji je pod naponom od 12V te doprinosi s tek 3,6 kW. Tokom krstarenja konstantnom brzinom benzinski motor se gasi, a u Fiatu kažu kako je emisija CO2 manja do 30%.

I sad ono najbolje. Fiat je ove modele ponudio kroz jedinstven sistem finansiranja po cijeni od 4 eura/dan, što ga stavlja na nivo usluge javnog prijevoza.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.