Brzi i žestoki

greške u proizvodnji

“General Motors” povlači više od 900.000 vozila

19/12/2019

U salonu će biti provjeren problem sa ljepilom ili drugim materijalom nakon čega će biti obavljena zamjena oštećenih dijelova

Američki automobilski gigant “General Motors” objavio je da povlači više od 900.000 vozila širom svijeta zbog problema sa softverom za kočenje i rizika od požara.

Najveći američki proizvođač automobila povlači više od 550.000 automobila “Chevrolet Silverado 1500, “Cadillac CT6” i “GMC Sierra 1500” zbog potencijalne softverske greške koja bi mogla da dovede do kvara kočionog sistema i obavještenja.

Zvog ove greške može doći do problema sa elektronskom kontrolom stabilnosti ili kvara kočionog sistema. U salonima će biti obavljena popravka softvera.

Američka kompanija, također povlači više od 400.000 “Chevrolet Silverado 1500” i kamioneta “GMC Sierra 1500” zbog problema na napojnom kablu sa akumulatora zbog prekomjerno nanesenog ljepila što bi moglo dovesti do rizika od požara ili zagušenja motora.

U salonu će biti provjeren problem sa ljepilom ili drugim materijalom nakon čega će biti obavljena zamjena oštećenih dijelova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.