Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I ruska Lada izbacila crossover (FOTO / VIDEO)

lada vesta cross

Lada Vesta je tržišno najpopularniji ruski model na tamošnjem tržištu, a odnedavno se nudi u avanturističkom izdanju povišenog karavana. Sada je na posebnom događaju u Moskvi javnosti predstavljena i limuzinska izvedba u tzv. Cross izvedbi.

Lada je povećala razmak podnice od tla na 203 mm, a zatim je donji dio vozila obložila plastikom i auto postavila na 17-inčne felge. Ako mislite da je to neozbiljno, prisjetite se ponude jednog renomiranog evropskog proizvođača koji je isti recept i isto ime koristio na svojim najpopularnijim modelima.

U svakom slučaju u Ladi su jako ponosni na ovu izvedbu, pa čak najavljuju stvaranje novog trenda, jer limuzinu sposobnu za teren još niko nije nudio (na ruskom tržištu), pojasnio je Jan Ptacek, potpredsjednik Ladinog odjela marketinga za Automotive World.

I dok je vanjština ušminkana plastikom i novim bojama, iznutra je kabina osvježena novim dizajnom tkanina, te ponekim novim detaljem.

Ispod poklopca nema novosti. U ponudi ostaju benzinci, 1.6 sa 106 KS i 1.8 sa 122 KS, oba serijski usuglašena s pet-stepenim ručnim mjenjačem. Opcijski će se nuditi automatika, također s pet stepeni prenosa.

Proizvodnja novog modela kreće ove godine, javljaju ruski mediji.