Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Moskvič iz 1999. skuplji od novog Mercedesa C klase (FOTO)

moskvic

Državni službenici širom svijeta koriste različite automobile, a oni su često zbog njih posebno modifikovani, prije svega zbog bezbijednosti.

Tako je u SAD, primjera radi, popularan bio Lincoln Town Car, koji se pod kontrolom Forda proizvodio u tri generacije od 1980. do 2011, a koristili su ga ne samo “obični” službenici, već i predsednik George Bush mlađi.

Ruski pandan ovom Lincolnu je Moskvič Ivan Kalita, koji je baziran na modelu 2142 i koji je za potrebe ruskih vladinih službenika pravljen tokom nekoliko godina od 1998. godine.

Tada je cijena ovog vozila na tržištu bila oko 20.000 dolara, ali jedno vozilo se danas posebno ističe sa cijenom od skoro 130.000 dolara, što je skuplje od recimo novog Mercedesa C klase.

Ovaj Moskvič je napravljen 1999. godine, nalazi se u Sankt Peterburgu, a pod haubom ima 2,0-litarski agregat za 145 KS.

Prešao je samo 1.000 kilometara, a slike ukazuju da je potpuno restauriran sa policijskim blinkerima na prednjoj maski i krovu, a ima i držač zastave

I dvodezenska unutrašnjost je modernizovana, sa monitorima smještenim u držačima glave prednjih sjedišta, kako bi putnici na zadnjoj klupi imali maksimalan ugođaj.