Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

i dalje popularni

Na tržište dolazi novi Renault Megane, evo šta su mu novine (VIDEO)

megane

Cijene će biti objavljene bliže startu prodaje najavljenom za ljeto ove godine

Iako svi govore o crossoverima, kompakti su i dalje jako popularni. Novi Megane donosi i neke nove adute.

Renault je obnovio cijelu obitelj Megane, a na popisu najznačajnijih novosti je uvođenje plug-in hibrida. Zasad se nudi samo na karavanu, i to iza oznake E-Tech. Čine je 1.6 benzinac u kombinaciji dva elektromotora i baterija od 9,8 kWh. Ukupno daje 160 KS, a dolazi u kombinaciji potpuno novog mjenjača. Na struju može do 50 km uz maksimum od 135 km/h, a u gradu će prijeći i do 65 km. Nudi tri režima rada, i to Pure, MySense i Sport, gdje je prvi električni, a drugi nastoji maksimizirati doseg. Treći jasno kaže da daje maksimum od sve tri pogonske jedinice.

Vizuelne novosti na modelu su gotovo nevidljive. Tiču se revizija odbojnika i usisnika sprijeda, nešto jače izbačenih blatobrana te nove linije naplataka. I da, uz poneku novu nijansu, vlasnici dobivaju pomodne dinamičke pokazivače smjera.

Unutra su novosti vidljivije. Kreću 10,2-inčnim zaslonom digitalnog kokpita, a nadovezuje se 9,3-inčni zaslon infotainmenta. Prednja konzola je prerađena, dodani su novi materijali, a na popis opreme stigao je i Highway & Traffic Jam Companion sustav autonomne vožnje razine 2.

Ponudu motora uz prije spomenuti hibrid čini 1.0 TCE sa 100 KS, te 1.3 TCe benzinac u tri razine snage (115, 140 i 160 KS). Na popisu dizelaša je 1.5 dCi s 95 i 115 KS. Brige nema, u ponudi ostaje RS line razina opreme, ali i RS model s 300 KS i 420 Nm. Na vrhu je RS Trophy s Cup podvozjem i bogatijom opreme.

Cijene će biti objavljene bliže startu prodaje najavljenom za ljeto ove godine.