Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

subaru impreza

Odlučio prodati stari prašnjavi automobil iz garaže, pa saznao da vrijedi više od 300.000 eura

auto

Pravi identitet i vrijednost automobila otkriveni su tek kad je vlasnik pokušao da proda vozilo i obratio se stručnjacima radi procjene

Jedan čovjek u Australiji očigledno je rođen pod sretnom zvijezdom. Odlučio je da proda stari prašnjavi Subaru, koji je već tri puta mijenjao vlasnika.

Nadao se da će možda dobiti 20-ak hiljada australskih dolara.

Međutim, stari automobil, koji je godinama skupljao prašinu, prodat je za 490.000 dolara (oko 313.000 eura) nakon što su stručnjaci otkrili da se radi o jednom od vozila kojim su na Svjetskom reli prvenstvu 1994. godine upravljali legendarni Colin McRae i Carlos Sainz.

Pravi identitet i vrijednost automobila otkriveni su tek kad je vlasnik pokušao da proda vozilo i obratio se stručnjacima radi procjene.

Oni su brzo ustanovili pravu vrijednost Subarua.

Automobil baš i nije bio u sjajnom stanju, ali je još opremljen originalnim dvolitarskim ​​”bokser” motorom sa turbopunjačem i 6-brzinskim manuelnim mjenjačem, a ima i originalnu plavu boju.

Impreza je prodata neimenovanom kolekcionaru na aukciji.

Subaru je nekad ovako izgledao

Škot Colin McRae jedan je od najvećih rally vozača u historiji ove discipline.

Njegova priča, nažalost, ima tragičan kraj, jer je zajedno s petogodišnjim sinom i dva prijatelja 2007. godine poginuo u padu helikoptera.