Mini

Poslastica za 60. rođendan najpopularnijeg britanskog automobila

novi mini

Osim prepoznatljive boje, zelene nijanse znane kao British Racing Green, auto dobiva brojne dodatke u crnoj boji, 17-inčne naplatke, te ambleme specijalne izvedbe

Legendarni Mini lansiran je prije 60 godina, a u prodaji se zadržao sve do novog milenija. Sada je stigla specijalna slavljenička izvedba.

Limitirano 60 Years Edition izdanje je temeljeno na Cooperu S, a bit će ponuđeno u svega 500 primjeraka. Prodaja kreće u martu, a startna cijena je 29.990 GBP, odnosno oko 33.700 eura. Nije prestrašno s obzirom na to da ovaj Mini ima potencijal postati kolekcionarska poslastica, bar za otočke patriote.

A osim prepoznatljive boje, zelene nijanse znane kao British Racing Green, auto dobiva brojne dodatke u crnoj boji, 17-inčne naplatke, te ambleme specijalne izvedbe.

Enterijer je u potpunosti individualiziran, pa uz posebnu kombinaciju kožnih prevlaka sjedala i volan dobivaju oznake izvedbe. Naravno, 8,8-inčni zaslon za navigaciju i infotainment su standardni, kao i sva danas uobičajena oprema. Ispod poklopca je 2.0 turbo sa 192 KS u kombinaciji automatskog mjenjača sa sedam stupeni prenosa.