mustang

Reinkarnacija kultnog modela: Napravit će samo 499 primjeraka

mustang

Prototip konačno spreman i imat će premijeru na skorašnjem Festivalu brzine u Goodwoodu

Ono čega smo se pribojavali uskoro će se dogoditi. Da, Ford zaista planira crossover model estetski inspirisan Mustangom koji će ujedno biti i prvi potpuno električni model. Kakvo svetogrđe, i to na više nivoa!, piše Index.hr

Ali nešto prije ćemo imati priliku vidjeti reinkarnaciju pravog Mustanga, i to u verziji koja pokazuje da se novo i staro može voljeti, baš kao što su to nekad činili istok i zapad, barem u jednoj popularnoj pjesmi.

A, za taj Mustang je glavni krivac britanski start-up Charge Cars čiji je prototip konačno spreman i imat će premijeru na skorašnjem Festivalu brzine u Goodwoodu.

Nemojte se brinuti jer podloga nisu klasici iz 1960-ih, već nove licencno izrađene šasije. V8 je ustupio mjesto elektromotorima pa ovaj vizuelni klasik ima pogon na sve točkove i nešto izmijenjen pogon u odnosu na ranije najavljivan. Maksimum je 544 KS i 1.200 Nm, a 100 km/h ima za 3,99 sekundi.

Krajnja brzina iznosi 240 km/h, a doseg s baterijama od 64 kWh je sada nešto konkurentniji, oko 320 km.

Ali ne i cijena. Ona iznosi čak 300.000 funti, ali samo ako rezervišete svoj primjerak na vrijeme. Naime, serija je limitirana na 499 primjeraka.