Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rolls Royce najavio svoj prvi terenac

Rolls-Royce-Cullinan1

U kompaniji Rolls Royce vjeruju da ulazak u svijet sve popularnijih luksuznih terenaca neće naškoditi imidžu slavne marke.

Projekt luksuznog SUV-a pod imenom Cullinan se već godinama spominje, a svijetlo dana bi trebao ugledati do 2018. godine.

Do kraja godine na prste jedne ruke moći ćemo izbrojati kompanije koje nisu poklekle pred trendom rasta potražnje za superluksuznim terencima. Nakon Porschea poklekli su mnogi, a najnoviji su Bentley i Maserati. Uskoro će stići i prvi SUV iz Aston Martina, a realno je očekivati da će ideju terenca oživjeti i Lamborghini.

Šef dizajna BMW-a, Adrian van Hooydonk, za Top Gear je izjavio kako je razvoj SUV-a za Rolls Royce pomalo zastrašujući posao.

Rolls-Royce-Cullinan-SUv

“Bit će to poseban automobil. Možete biti uvjereni kako nećemo lansirati neki monster truck. Nema razloga za brigu”, rekao je Hooydonk.

Većina RR-ovih poklonika ipak brine, nadajući se da na cesti neće gledati povišeni Phantom ili pak neku dizajnersku eskapadu na pola puta između crossovera i limuzine. Pogotovo kada vodeći dizajner napominje kako su Rolls Roycevi nekada imali podignutu podnicu i velike točkove, a sve kako bi ih maharadže suvereno vozile bespućima Dalekog istoka.