neobična situacija

Snimak s planine izazvao polemiku: Zašto Range Rover ne može uzbrdo?

range-rover

Usprkos pogonu na sve kotače, pa i Michelinovim zimskim gumama, malo snijega na cesti pokazalo se kao teška, pa i nepremostiva prepreka

Range Rover Sport je, kao i svaki Land Rover, na domaćem terenu i izvan asfalta. Ipak, nije svemoguć.

Upravo to sugerira nedavno objavljen video u kojem Range Rover i njegov vozač muku muče s usponom na snijegom prekrivenoj cesti.

Usprkos pogonu na sve kotače, pa i Michelinovim zimskim gumama, malo snijega na cesti pokazalo se kao teška, pa i nepremostiva prepreka. Nakon nekoliko pokušaja vozač je naprosto morao kapitulirati i priznati da je ovaj put Range Rover dobio preteški zadatak.

I dok se jedni smiju komentirajući kako bi i osobnim automobilom svladali ovakvu “prepreku”, drugi su puni opravdanja. Nekima je sumnjivo što vozač niti nakon ponovljenog pokušaja nije uspio svladati uspon pa krivnju prebacuju upravo na njega i nedostatak iskustva.

Drugi će pak konstatirati kako je problem u elektronici, odnosno sistemu kontrole proklizavanja koji je potrebno prije isključiti. Ipak, možda najlogičnije objašnjenje ide u smjeru nedostatka trenja, a koje može biti posljedica istrošenih guma, ali i činjenice da je ispod snijega površina zaleđena. U takvim slučajevima i vozilo kalibra Range Rovera ne može puno.