Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BMW i3

U ovom autu je prešao 277.000 km i još ima originalne kočnice

kocnice

Posebno ističe njegovu ekonomičnost, pa tako uz cijenu 1 kWh od 0,3 eur ispada da 100 km prelazi uz trošak od oko 3,9 eura

Ako ste sumnjičavi pred novim tehnologijama i dalje sumnjičavo gledate naspram električnih automobila, ova informacija bi vas mogla iznenaditi.

BMW je itekako ponosan na svoje elektrificirane modele, a među njima voli glorificirati model i3. Prvi je to velikoserijski BMW s električnim pogonom, ali i trenutno najuspješniji. Od lansiranja je prošlo šest godina, a od tada je našao put do čak 165.000 kupaca. Prevedeno, to znači da su se pojedini primjerci sigurno dokazali i prevalili zamjetnu kilometražu.

Upravo zato iz BMW-a žele skrenuti pažnji na pojedine vlasnike, koji automobil nisu štedjeli. Tako kažu da je puno onih koji su već prešli više od 200.000 km, a posebno ističu iskustvo jednog njemačkog vlasnika.

Helmut Neumann je sa svojim BMW i3 prešao 277.000 km, a ono što je zanimljivo je da još uvijek vozi s originalnim diskovima i pločicama. Logično, u servisu nije bio ni zbog zamjene auspuha ili ulja, jer kod elektromotornih pogona je održavanje osjetno jednostavnije. Helmut vozi i3 od 2014. godine, a automobilom je više nego zadovoljan. Posebno ističe njegovu ekonomičnost, pa tako uz cijenu 1 kWh od 0,3 eur ispada da 100 km prelazi uz trošak od oko 3,9 eura. A to je za svaki auto, a time i BMW, odličan rezultat.

I sada jedna dobra vijest. BMW će i3 daljnji razvoj i modernizaciju u proizvodnji zadržati do 2024. godine.