Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Volkswagen T6 ugrađeno više od 70% novih dijelova

volkswagen-transporter-t6-005-1

Volkswagenov odjel u velikom je naletu. U kratkom vremenskom razdoblju na tržište su lansirana dva ključna noviteta pred kojima je imperativ zadržavanja liderske pozicije u segmentu.

Kao i u slučaju novog Caddya, šesta generacija Transportera (nosi oznaku T6) temeljito je obnovljena i unaprijeđena. Premda vanjski izgled to ne otkriva, u T6 je ugrađeno više od 70 posto novih dijelova, uključujući najaktualnije sigurnosne tehnologije, dosad rezervirane za gamu putničkih vozila.

S dizajnerske strane, Volkswagen je očekivano ostao vjeran filozofiji – manje je više, prenosi Jutarnji list.

Evolucija umjesto revolucije vidljiva je po kutijastoj formi i prepoznatljivoj maski hladnjaka sa središnje postavljenom značkom dok su jedina konkretna novost prednja svjetla od svjetlećih dioda.

Potpuno drugačiji dojam pruža unutrašnjost koja predstavlja riznicu naprednijih tehnologija. Uz kvalitetnije materijale, vozačko okruženje krasi atraktivnija središnja konzola s preglednim i tehnološki zanimljivim 6,3-inčnim multimedijskim zaslonom osjetljivim na dodir.

T6 će se kao i do sada nuditi u brojnim izvedbama, od putničke do teretne, a za pogon je zadužena nova motorizacija usklađena sa Euro 6 normom. Riječ je o četiri TDI i dva TSI motora koji iz obujma od dvije litre razvijaju 84, 102, 150 i 204 KS (TDI), odnosno 150 i 204 KS (TSI).